Новини

Емоцията… The Tour 2019 – Предизвикай блясъка!


За първа година, ние, екипът на Детайлинг България решихме да организираме събитие, чрез което възнамеряваме да положим основите на едно ежегодно мероприятие с цел по-различно, по-интересно и по-информативно популяризиране на детайлингът в България.

Както вече е известно за всички Вас проектът мина под името “The tour 2019”, a мотото ни беше „Предизвикай блясъка!“. Може би някои от Вас биха попитали защо организираме подобен вид мероприятие?

На кратко екипът ни е приел популяризирането на детайлинга като мисия или по-точно кауза, чрез която да се опитаме да създадем култура в хората да уважат автомобилът си и да полагат необходимите грижи за него. Неминуем е и резултата, а именно да предизвикат блясъка.
Най-често задаваният въпрос беше какво ще представлява събитието?

Събитието имаше за цел да срещне и запознае част от екипа на „Детайлинг България“ със своите партньори, клиенти, приятели, почитатели и критици. За нас е важно да обменим опит и да разберем какво Ви харесва или пък не в работата ни. Да получим вашите хвалебствия или упреци, да чуем въпросите на всеки и да отговорим адекватно на тях. На места, на които има условия да направим демонстрация на избрани от Вас продукти.

Програмата за тура беше разделена по дни както следва:
ДЕН 1 /18.03/ – гостуване на Любомир Янушев в гр. Сандански и CS Custom Garage гр. Сатовча.
ДЕН 2 /19.03/ – посещение на Пловдив в авто комплекс Car Detailing Karzdhali и гостуване на Али Али в гр. Кърджали
ДЕН 3 /20.03/ – гостуване на TK Car Detailing и посещение на авто комплекс… в гр. Варна
ДЕН 4 /21.03/ – гостуване на …. в гр. Добрич и Deso в гр. Габрово
ДЕН 5 /22.03/ – среща пред Национално Исторически Музей (НИМ) в гр. София

За съжаление няма как напълно да Ви придадем емоцията която изпитахме от „The tour 2019” – срещите с приятни хора и обмяната на опит, но ще се опитаме максимално да Ви доближим до най-интересните и вълнуващи за нас моменти.
Тук е моментът, в който ще ви въведем на бързо в обстановката и запознаем с хората, които осъществиха “The tour 2019”.
Хората заемащи главната роля в тази обиколка бяха Ангел и Райно. Две момчета, които са млади, позитивни, авантюристично настроени, готови за нови запознанства и професионално развитие. Превозното им средство беше страхотен бял кемпер брандиран изцяло с логото на събитието.

И така от ден първи рано сутринта по изгрев слънце те започнаха да предизвикват блясъка, запътвайки се към първата спирка – гр. Сандански.

Кемперът беше натоварен с всичко необходимо за демонстрациите, които бяха предвидили, но освен това се бяха заредили и със страхотни награди за всички решили да посетят някое от събитията. Момчетата гордо носеха бяло сините си блузки на които беше брандирано логото и мотото на тура.

От тук разказът ще продължи един от участниците в тура, а именно Ангел.
Часът е 9:30 и навлизаме с кемпера на територията на град Сандански. Хора, с които се срещаме ненадейно по бензиностанции се обръщат, гледат, чудят се и питат какъв е този кемпер и какво означава написаното на него. Разбира се, обясняваме подробно, а те реагират позитивно, радват се, разпитват още по подробно и проявяват желание да получат съвети как правилно да поддържат своите автомобили.
Любомир Янушев е главният герой заради, който се намираме в този прекрасен, южен и слънчев град.

Това е човек работещ в сферата на детайлинга от много години. Страхотен професионалист, безкомпромисен детайлър и невероятен човек. Визитката са му перфектно направените автомобили и безброй доволните клиенти. Посреща ни в детайлинг студиото си, както всеки път – усмихнат, позитивен и подготвен за това което бяхме дошли, а именно да го сертифицираме заради качеството и високото ниво на работа му.

Влизаме и виждаме следната картинка: два прожектора Scangrip насочени право към предния капак на BMW серия 1, който е разделен на 2 части. Лявата, такава както е била когато клиента го е докарал, а дясната…, дясната част полирана до съвършенство с помощта на CarPro ClearCUT и Wool Ring Pad.

За пореден път Любо показва майсторски умения. Дойде момента, в който колегата Райно връчи сертификата на небезизвестната фирма за нано керамични покрития FX Protect и разбира се от нас, Детайлинг България. Това е документ удостоверяващ качествено, безкомпромисно и правилно подготвяне и апликиране на всички видове нано керамични покрития на марката. Честито, Любо! От 18.03.2019г. ти официално си част от детайлърската гилдия на „FX Protect” и „Детайлинг България“.

Чудесен момент, който отмина много бързо. Часът стана 12:30 и ние трябваше да потегляме със страхотния кемпер към следващата ни дестинация – град Сатовча. След срещата ни с Любо бяхме още по-ентусиазирани за следващата и нямахме търпение да се видим с Цветан Сафиев.

Отново подранихме и в 14:30 часа спряхме пред детайлинг студиото на CS Custom Garage и по-точно при небезизвестният в детайлинг средите Цветан Сафиев. Това за нас е човекът променил представите за детайлинг в България. Професионалист от висок ранг с изключително много опит, чиято работа е еталон за качество, а доказателство за това е и огромният поток от автомобили прекосили цяла България, за да си направят колите точно там.

При него винаги цари една творческа обстановка, примесена със завидна подреденост, поглеждайки стелажите с педантично подредени продукти.

 

Времето, което бяхме предвидили за срещата ни с него отлетя мигновено. Поговорихме, обсъдихме новостите в детайлинга и отново дойде момента, в който Райно да връчи безспорно заслуженият сертификат, удостоверяващ правилна подготовка и апликация на покритията FX Protect.
Да си призная не бях срещал по щастлив човек от него в онзи момент. Честито и на теб, Цецо!

И така неусетно отмина ДЕН 1-ви от нашият тур. Бяхме доволни, щастливи и ентусиазирани за следващия ден.

Часът е 5:30, а ние се намираме някъде около с. Огняново. Готови да поемем на път за следващата дестинация, а именно гр. Пловдив. Интересът от желаещи да посетят събитието беше голям и ние нямахме търпение.
Пътувахме приятно и комфортно с кемпера въпреки осеяният със завои път.

В точно уреченият час пристигнахме в гр. Пловдив при нашите домакини от автокомплекс Fresh Car. Бяхме приятно изненадани, защото там вече ни очакваха хора заявили участие за „The tour 2019”. Страхотно! Още по-страхотното беше, че продължаваха да идват още детайлинг маниаци.
Поговорихме на дълго и широко, обменихме доста опит, дори научихме и нови за нас неща. Всички изявиха желание за демонстрация на различни продукти за външно измиване, подсушаване и защитаване на автомобила. Веднага се намери и подходящ за целта автомобил.

Вкарахме го в една от клетките на комплекса и всеки се втурна да изпробва, помага или просто гледа как действат продуктите. Важното беше, че всички бяхме обединени от каузата „Предизвикай блясъка“.
Направихме предизмиването на предницата от полепнали насекоми с Bug remover на Good Stuff.


За премахване на феродо и метални частици от джантите използвахме невероятният продукт на FX Protect Iron Remover и отличителните жълти четки на Work Stuff.


За основното измиване групата единодушно избра шампоан отново на Meguiar’s, а именно NXT. Ще го познаете по страхотният лилав цвят. Задължително беше и използването на кофа с грит гард Work Stuff и ръкавица от естествена агнешка вълна „Мерино“ на „Детайлинг България“.


Най-интересното беше, че за всички тези етапи на измиването използвахме портативната водоструйка, която самите ние проектирахме и дистрибутираме на българския пазар. Тази малка и компактна водоструйка работи на 12V и прави налягане, чрез което пре спокойно може да измиете автомобила си на полеви условия. Единствено Ви е необходимо една кофа или туба пълни с вода.


След основното измиване забелязахме, че автомобилът има следи от асфалт и катран, но това не беше причина да се притесним. На помощ дойде TarX на корейската фирма CarPro и жълтите четки Work Stuff. След няколко минути нямаше и следа от тези грозни и неприятни следи.Дойде време за подсушаване. Групата се почуди какво да използваме, но накрая отново единодушно беше решено! Тук се намеси „чудовището“ на Work Stuff. Тази страхотна микрофибърна кърпа с размери 90х73см. е направена от специални микрофибърни тъкани абсорбиращи влагата на цял автомобил без нужда от изстискване. УАУ! На помощ се притекоха и микрофибърните магнитни кърпи на същата марка – Magneto.


Светло сивото БМВ беше измито и отново лъскаво, но според нашите критерии не достатъчно. Обсъдихме с групата различни варианти на продукти за защита, придаване на блясък и водоотблъскване на лака. Минахме през вакси, сийлънти, куйк детайлъри. Продуктът, на който се спряхме – Angelwax ENIGMA QED.

Това е куйк детайлър малко по-различен от събратята си. Може би дори и повече… това е продукт съдържащ във формулата си нано керамични частици, които придават изключителен блясък и дълбочина на цвета, силно водоотвеждане и защита. В същото време апликацията му е елементарна – пръскате фино на мъгла върху детайла и посредством без шевни микрофибърни кърпи забърсвате и полирате.

След има няма 8-10 мин БМВ-то беше готово и наистина изглеждаше по коренно различен начин от първоначалното си състояние, но отново за нас не беше напълно завършено. Някои от Вас биха се почудили защо ли? Отговорът на въпроса са гумите. Да, точно така, гумите все още не бяха третирани с препарат, който ги подхранва, защитава и придаващ блясък. Без колебания избрахме Meguiar’s Endurance Gel, който е икономичен и в същото време със зашеметяващ ефект. За нанасянето му използвахме специален апликатор на Work Stuff за гуми, благодарение на който не успяхме да си изцапаме ръцете.


Воала! За по-малко от час това БМВ от Пепеляшка стана принцеса!

Всички бяхме изключително доволни от постигнатия резултат, а собственикът не можеше да повярва, че това е неговият автомобил.

И така дойде моментът, в който трябваше да потегляме за следващата дестинация от програмата ни – гр. Кърджали!
Озовавайки се на покана от Али, собственик на детайлинг център Car Detailing Karzdhali, се озовахме на място с нетърпеливи любители на автомобилния детайлинг. Отново адекватно посрещане от домакина, който беше подготвил прясно полирано Ауди А8 за демонстрация на керамични покрития, вакси и сийлънти.

След кратък урок от Райно на тема разликата между вакси, сийлънти и керамични покрития дойде момент за демонстрация. Детайлинг центърът на Али е напълно зареден с качествени продукти и не беше нужно да вадим нашите демонстрационни.


По желание на присъстващите разделихме един преден капак на няколко части и всяка една намазахме с различен продукт – Meguiar’s Ultimate Paste Wax, Meguiar’s Gold Class Paste Wax, Angelwax Enigma и CarPro CQUK 3.0.


Различни продукти, различен краен резултат. Една от ваксите придава повече блясък, друга дълбочина, трета хидрофобност, а разбира се керамиката всички съвкупно и не само.

Отново постигнахме успех с инициативата си да разпространим детайлинга. Всички присъстващи останаха доволни от чутото и видяното, създадохме нови приятелства, дори и за краткото време успяхме да предадем част от знанията си на група от хора, имащи жажда да бъдат новатори в своите градове в сферата на детайлинг услугите.
Както във всеки град до сега не пропуснахме да раздадем ваучери, подаръци и мостри на всички, които бяха взели участие в нашето събитие.
Отново денят мина вълнуващо и бързо, и дойде време да потеглим за следващият град, който беше в програмата ни за ДЕН 3-ти.
Благодарение на мобилната ни къщичка се събудихме в непосредствена близост до централния плаж в Бургас. Беше страхотно, но трябваше да потегляме за кратко пътуване до TK Car Detailing. Там ни очакваше Тинко Карагитлиев. Младо момче с големи амбиции, жажда за знания и хъс за работа.


За съжаление планът, който беше направил за посещението ни поради непредвидени причини трябваше да бъде променен. Собственикът на автомобила, който беше в графика му се наложило да пътува и нямахме възможност за демонстрация. Това обаче не ни попречи. Отново се събрахме с група хора ентусиасти и маниаци на тема детайлинг. Поговорихме си на дълго и широко и обменихме доста опит.

 


Имахме късмет да се срещнем с доволен клиент, чийто 2 автомобила са третирани с трикомпонентното нано керамично покритие на FX Protect от самия Тинко. Момчето е горд собственик на черна Шкода Октавия РС, на която за само 1 година е навъртял около 50 000 км! От нов автомобилът е защитен с керамично покритие и се поддържа редовно и безкомпромисно от страна на собственика. Според неговите думи покритието и свойствата му са неразличими от момента на апликацията. Изключително сме щастливи и горди когато видим доволен клиент. Благодарим за доверието!


Дойде церемониалният момент, в който да връчим сертификат и на Тинко Карагитлиев за изключителният професионализъм, голямото старание и желанието за развитие. Този сертификат е издаден от FX Protect и Детайлинг България и е знак за качествено апликиране на всички видове защити на марката и не само. Честито, Тинко! Горди сме, че имаме шанса да работим с млад и амбициозен човек като теб!

Подаръците, наградите и ваучерите отново са ясни също.
Трябваше да тръгваме за следващата точка от програмата ни, а именно морската ни столица – Варна.


Там организацията беше на изключително ниво, за което благодарим на Петър Загорчев. Човекът с най-лъскавото БМВ Серия 5(Е39). Голямо група детайлинг фенове нетърпеливо ни очакваше при домакините ни от комплекс Star Power. Страхотно място на територията, на което има бензиностанция, автомивка, сервиз и колегите от Астра Фолио.


Отново интересът към събитието ни беше голям, дори и ние се учудихме и нямаше как да скрием радостта си.


Домакините ни бяха подготвили цяла една клетка и автомобил за демонстрация. Автомобилът беше изключително модерен и интересен за всички нас. Електрическата Тесла беше с черен цвят и си личеше, че собственикът й не беше най-старателния, който познаваме. Имаше доста и различни следи от надрасквания, холограми, и боядисвани детайли. На полеви условия щеше да е трудно да я приведем във вида, в който заслужава, но поне щяхме да опитаме да се доближим.


Започнахме със старателното и качествено измиване на джантите. За целта използвахме отново FX Protect Iron Remover.

Напръскахме ги детайлно и ги почистихме с мека четка на Work Stuff.

След което преминахме към предизмиването, за което използвахме All Purpose Cleaner на Meguiar’s.

Третирахме подкалниците, праговете, гумите и вратите до половината. Хубаво изпръскахме автомобила, за да паднат всички мръсотии, които се бяха събрали.

Както си му беше реда преминахме на основно измиване. За него имахме кофа и грит гард на Work Stuff, ръкавица от естествена вълна „Мерино“ на Detailing Bulgaria и шампоан на Meguiar’s NXT Generation. Райно на чело на тези продукти се зае със задачата да върне блясъка на този интересен, електрически автомобил.


Така вече е измит и дойде време за подсушаване. Използвахме любимата ни кърпа, „Чудовището“ на Work Stuff. Кърпата е голяма, удобна и достатъчна да се подсуши целия автомобил без нужда от изстискване. Речено, сторено. Вече Теслата е подсушена и очаква да бъде третирана с продукт, който ще я приближи до първоначалното й покупно състояние. Присъстващите хора проявиха желание за тестове на различни видове покрития – вакси, сийлънти и куйк детайлъри. Разделихме един панел, който намазахме с Meguiar’s Gold Class Paste Car Wax, Enigma на Angelwax, Top Coating на FX Protect и Enigma QED отново на Angelwax.
Честно казано ние бяхме също втрещени и изненадани как Meguiar’s Gold Class Paste Car Wax избистри лака, придаде дълбочина и направи детайла да изглежда като полиран. Драскотините бяха до голяма степен попълнени, макар че Meguiar’s Gold Class Paste Car Wax не го дават много като продукт, който попълва. Такава вакса е Meguiar’s NXT Generation Tech Paste Wax, която е на съвсем друга база в сравнение с Meguiar’s Gold Class Paste Car Wax. Meguiar’s NXT Generation Tech Paste Wax е произведена от изкуствени восъци, а Meguiar’s Gold Class Paste Car Wax от чиста Карнауба. Страхотно стана, ако имаше време щяхме да направим цялата кола, домакините ни също се изкефиха на резултата. Отново финал на събитие със задължителните подаръци и се подготвихме за следващият ден. Във Варна направихме един доста интересен лайв във Фейсбук, в който може да видите и чуете повече а извършените процедури по Теслата.
Сутринта в гр. Добрич ни очакваше Георги Георгиев от детайлинг студио Рефлект. Не се познавахме лично с Георги и останахме очаровани.

Много професионална работа, чудесен детайлинг център, голям набор от продукти – пасти Gyeon, керамични покрития Gyeon, продукти на CarPro. Демонстрирахме някои препарати, които Георги не беше използвал, примерно Meguiar’s Leather & Vinyl Cleaner, Meguiar’s Leather Conditioner, Gyeon Leather Cleaner, FX Protect Leather Brush, полиращите пасти на Meguiar’s M101 и М205.

Смятаме, че Георги ще е поредният сертифициран детайлър на FX Protect. В гр. Добрич се видяхме и с наши клиенти, който показаха едни наистина поддържани автомобили.


Четвъртък 13ч., и имахме точно 3ч. да изминем съвсем не краткото разстояние между гр. Добрич и гр. Габрово.

В гр. Габрово ни предстоеше интересна среща. От много преди да сме обвързани професионално с деталийнга чувахме често името Десо. Не се познавахме лично и определено ни беше безкрайно интересно да се запознаем с него. Десо от Габрово може би е първият, който започна да се занимава с полиране и автомобилен детайлинг във вида, в който ги виждаме днес. Човек със сериозна автобиография и пълен с житейски и професионален опит. Не бяхме виждали подобен човек, който изпада в екстаз, миришейки и мажейки се с детайлинг продукти.

Това бил неговият начин да ги почувства, да осъществи първичен контакт. Изключително много харесваме хора, които са веселяци, самоиронизират се по приятен и шеговит начин, а в същото време когато трябва да са сериозни и да се разчита на тях, те автоматично стават точно такива.

Десо е точно такъв тип. Който е около региона на гр. Габрово да не се колебае да използва услугите му. Както и в този разказ, така и Десо ни попита при пристигането ни какво точно представлява The Tour 2019 и накрая само каза „браво момчета“ така се прави. Дано в края на нашия пътепис да успяваме лека полека да изясним и на вас каква беше целта на това начинание.
Пътувайки към гр. София с нетърпение очаквахме срещата с всички записали се. Това беше последната спирка от пътуването ни!
Петък 12ч. Национален исторически музей – прекрасно време, разпънахме тентана на кемпера и се подготвихме за среща с всички.

Първо дойде едно момче, което определено ни впечатли с ентусиазма си. Имаше куп въпроси свързани с детайлинг дейностите и услугите защото предвижда отварянето на обект, където нещата да се случват по правилния начин. Дойде и наш голям клиенти с жестоко Audi A7, което благодарението на неговите грижи и нашите продукти изглеждаше меко казано потресаващо добре, особено интериора.

По-матова кожа не бях виждал скоро дори и на чисто нов автомобил. The Tour 2019 беше поредният успешен според нас проект. Като казваме успешен проект не си представяйте във финансов аспект – не всичко е пари, а някои неща не се и измерват с пари. Искахме нашите клиенти и почитатели да видят кой стои зад Detailing Bulgaria, да видят с кой си пишат, с кой говорят по телефона, да имат достъп до продукти, които гледат в сайта ни и да ги тестват върху автомобилите си. Личният контакт е изключително важен и зареждащ, а в тези времена на онлайн търговия и комуникация през интернет е много на заден план. Искахме да чуем от всички тях, с който се срещнахме оценка за работата ни, как се чувстват като наши клиенти, какво им липсва, къде сме сбъркали. Не ни интересуваше само хубавото, ясно е, че похвалите ласкаят, но работейки с толкова много хора няма как да няма проблемни звена. Постигнахме това, че наистина се чувствахме като посланици на детайлинга, не ни интересуваха интриги, кой на кой е клиент, наш клиент купувал ли е от конкуренцията и подобни. Това са глупости и призоваваме всеки да се опита да гледа професионално и същевременно човешки на това, което прави. В една малка държава като нашата всякакви разделения, интриги и злоба правят работният процес още по-труден, а от това страдат и клиентите.
Ето това беше The Tour 2019! Ние се заредихме с вашия позитивизъм, надяваме се да е взаимно.


Благодарим на всички записали се, на всички, които дойдоха, на всички които се ангажираха с позитивно или негативно мнение, на всички, които ни се доверяват през тези почти 2г!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *