Без категория

Преобразяване на Audi A4 част 2

Audi-то е вече финализирано и днес ще Ви разкриеме подробности относно процеса.

Миналият ден в публикацията ни бяхме стигнали до там, че отстранявахме дълбоките драскотини, холограми и матирания с Meguiar’s Foam-Cut Compound 101 и Wolf’s Heavy Cut Polish.
Сега ще влезнем в детайли за да Ви разкрием следващите стъпки. За постигане на перфектен блясък и отличен финиш, разбира се трябва да се полира след cut пастите с паста с по-фин абразив.
Автомобилът беше грижливо полиран с Meguiar’s Ultimate Polish, паста, която е сред любимите на всички детайлъри. Заради системата на Meguiar’s за разпадащите се абразиви, този продукт е отличен за изчистване на финните драскотини и същевременно за създаване на завършек на покритието. Ние от Detailing Bulgaria силно Ви го препоръчваме.
След полирането целият автомобил беше обезпрашен с помощта дъстър, все пак на никой няма да му е приятно да си вземе колата от детайлно полиране с прах по нея.
За да остане клиентът доволен момчета от https://www.facebook.com/alwaysdrybulgaria/
отидоха да поръчат малко количество боя по код, за да бъде напълно еднаква с тази автомобила и с четчица попълниха белите точици ( местата, на които липсва боя от хвърчащите камъчета).
Финалната стъпка, за да бъде автомобилът напълно завършен е полагане на защитно и хидрофобно покритие. След обработка на лака той става уязвим и лесно раним. Тъй като искаме колата да запази вида си максимално дълго време се нанесохме такова покритие. Предлагат се три варианта според финансовата възможност и желанието на клиента:

  • вакса
  • нано покритие, така нареченият сийлънт
  • керамично покритие

В случая третирахме този автомобил с вакса. Преди това обаче, за да може ваксата да влезне максимално в контакт с лака повърността е добре да се обезмасли, използвахме чист Изопропил.
След обезмасляването на автомобила с него той си изглежда по същият начин, което означава, че използваните пасти наистина са си свършили работата, а не са някакъв пълнител за драскотини като евтините продукти на пазара.
За вакса използвахме един от най-добрите продукти в световен мащаб – Valet Pro Mad Wax. Тази вакса е изключително трайна, има силно изразени хидрофобни свойства и придава страхотен блясък, защото е на базата на лигнитен восък. Нанасянето става с апликатор, изчаква се докато поизсъхне и след това се полира и отстранява с мек микрофибър. На снимките виждате резултатът- огледален блясък.

Автомобилът е готов ще си кажете, не и според нас !
Следват детайлите, почистване на праговете и моторният отсег с Good Stuff Quick detailer, почистване и лъсване на стъклата с Good Stuff Glass cleaner.
Намазахме гумите, всички уплътнения и пластмаси по екстериора, даже и рамката на номера с познатият Ви от статиите с кемпера Valet Pro Black To The Future.
Какво остана ? Накрайниците на ауспусите !
Meguiar’s NXT All Metal Finish е правилният продукт за това.
В крайна сметка след 3 дена усилна работа клиентът не можа да си познае колата. С такива процедури освен, че имате красив и лъскав автомобил, то той запазва и стойността си.
Ако искате и Вие да се присъедините към доволните клиенти на партньорството между Detailing Bulgaria и Always Dry Bulgaria & Kushev Brothers – полиране и защита на автомобили само се обадете или ни пишете, за да фиксираме час.
Виждате доказателството как работят нашите препарати и особено добрият им ефект когато са нанесени от професионалисти.

 

От екипа на Detailing Bulgaria

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *