Lake Country

През 1977 г. Джим Шнайдер купува бившата компания Milwaukee Tanning от семейство Knoernschild и променя името на Lake Country Manufacturing. Milwaukee Tanning е създадена през 1883 г. от семейство Knoernschild и произвежда 4 основни линии стоки: облекло от овча кожа, пудри, кожени чаши за зарове и подложки за полиране от овча кожа. През първото десетилетие на собственост Джим бавно разпродава останалите части от компанията, за да се съсредоточи единствено върху индустрията свързана с полиране. Бизнесът стартира в сграда от 10 000 квадратни фута в Мертън, Уисконсин. Поради продължаващия растеж оттогава до сега е нараснала до 82 000 квадратни фута, разположена в Окономовок, Уисконсин. Lake Country в момента притежава 27 американски и международни патента, които включват System 2000™ Padwasher, System 3000™ Padwasher, Scuff Ball™, CCS Technology™ и Tufted Foam™.
Днес компанията Lake Country Manufacturing е един от водещите производители на на полиращи компоненти в света. Разполага със свой институт, в който се извършва развойната дейност и тестове на продукти. Характерни за марката са иновациите и свръх качеството на техните изделия.

За пръв път можете да се докоснете до над 50 продукта на Lake Country Manufacturing благодарение на изградените партньорски взаимотношения между компанията и Detailing Bulgaria. Detailing Bulgaria e официален и ексклузивен представител на марката, което гарантира чести цени, разнообразие от продукти и големи наличности.

Виж Lake Country Каталог